Снимка: Istock

Красивата и здрава коса изисква грижи. Трябва да полагате усилия, за да подобрите външния ѝ вид и да го поддържате. Всеки тип коса има свои индивидуални особености и нужди, но има и някои правила, които важат за всяка коса. Спазването им ще ви помогне да се радвате на жизнена, лъскава, здрава коса с повече блясък.

Ето 8 хитрини за красива и здрава коса.

1. Не измивайте косата всеки ден.

Честото миене на косата я изсушава прекалено и я прави по-слаба. Старайте се да не я миете всеки ден, ако искате да запазите косъма хидратиран, лъскав и жизнен. Прекалено честото измиване отнема влагата от косъма и го прави слаб и уязвим.

2. Не търкайте с кърпа.

Агресивното търкане на мократа коса с кърпа след баня я отслабва и уврежда. Когато косата е мокра, тя е много по-податлива на увреждания, накъсване, начупване и цъфтеж. Избягвайте търкането. По-скоро попивайте леко.

3. Не използвайте твърда четка или гъст гребен.

Агресивното разресване накъсва косата. Ако използвате груби четки и гребени, това ще отслаби косата и ще я направи слаба и крехка. Вместо това използвайте по-мека четка или гребен с по-рехави зъбци.

4. Използвайте шампоан и балсам според типа коса.

Важно е да избирате правилните продукти за косата си, така че грижата за нея да е адекватна. Точните шампоан и балсам за нуждите на косата ви ще ѝ помогнат да бъде по-здрава, красива и жизнена.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase