Снимка: Istock

Искате да имате плосък корем, но не ви се получава въпреки коремните преси, които правите? Това е така, защото не само упражненията за корем имат значение. За да намалите обиколката на талията и да стегнете коремната стена, трябва да се постараете повече, отколкото само да правите коремни преси.

Плосък корем се постига с повече усилия, отколкото предполагате и те съвсем не се свеждат само до упражненията за стегнат корем.

Как да стопите коремните мазнини за лятото и да задържите корема си плосък и стегнат?

Яжте много фибри

Фибрите засищат глада и улесняват храносмилането. Те са начин да ускорите метаболизма и да намалите теглото. Общото редуциране на мазнините и мастната тъкан в тялото е ключ към извайване на плосък корем. Наблегнете на зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни, които съдържат повече фибри.

Правете кардио

Кардиоупражненията ускоряват метаболизма и спомагат за отслабването. Редовното ускоряване на пулса, което кардиото осигурява, помага да отслабнете и да поддържате стройна фигура, а заедно с нея и плосък корем.

Не пийте газирани напитки

Газираните напитки подуват корема и благоприятстват натрупването на коремни мазнини. Ако се откажете от газираното, ще ви е по-лесно да стопите корема и да изваете красиви коремни мускули. В газираните напитки се съдържат добавени захари, които усложняват поддържането на стегнат и плосък корем. Освен това са условие за трупане на излишни килограми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase