Снимка: Istock

Добрият апетит може да ви изиграе лоша шега. Ако обичате да си похапвате повечко, това може да ви създаде неприятности с наднорменото тегло. Едно от най-трудните за постигане неща в борбата с килограмите е именно овладяването на апетита.

За щастие има някои хитри начини да потиснете апетита с помощта на билки и подправки. Някои от тях имат свойството да намаляват желанието за хранене, особено ако е неоправдано и непредизвикано от същински глад.

Кои са най-мощните билки, потискащи глада и апетита, които помагат в отслабването?

Зелен чай

Зеленият чай има свойството да намалява желанието за хранене, което осигурява лесно ограничаване на калориите. Когато не изпитвате глад и постоянен апетит, ще ви е по-лесно да контролирате теглото си.

Пийте зелен чай редовно по няколко пъти на ден, ако искате да постигнете добър контрол на апетита и да отслабнете.

Грейпфрут

Грейпфрутът не е билка, но пък този плод има немалко ползи в потискането на апетита. Неговата горчивина и изобилие от фибри намаляват желанието за похапване на вредни храни и излишни калории, като задоволяват и рецепторите за сладко.

Шафран

Шафранът е една от най-скъпите подправки. Той има невероятното свойство да потиска глада и апетита. Освен че прави ястията ви превъзходно вкусни и екзотични, шафранът намалява желанието за излишно хранене, като ви дава възможност да се насладите на толкова калории, от колкото организмът ви има нужда – не повече.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase