Снимка: Istock

Ако забелязвате, че косата ви е загубила блясъка и обема си, може би е дошло време да се погрижите за нея. Но преди това трябва да помислите защо се е стигнало до този момент. Може би неволно в ежедневието си не полагате достатъчно усилия, за да бъде тя здрава и силна? Ето и какви могат да са причините косата ви да е изтощена:

Имате небалансирана диета

Ако в диетата ви липсват ценни елементи като омега-3 мастни киселини, протеини, витамин D, желязо, цинк и др. – това може да е причина косата ви да бъде слаба и чуплива. Малко хора осъзнават, но прекалената консумация на алкохол може също да доведе косата до загубата на блясък и здравина.

Не използвате подходяща грижа

Ако косата ви е склонна към накъсване, трябва да помислите как да запазите влагата в нея. Ползването на балсам след измиване може би не е достатъчно. Уверете се, че поне веднъж седмично използвате специална маска за дълбоко подхранване. Помислете и за подходяща грижа без отмиване. Ако досега не сте използвали подобни продукти, време е да поправите тази грешка. Според специалисти, това може да се окаже най-доброто, което можете да направите за косата си.

Не я предпазвате от слънцето

Слънчевите лъчи и солената вода могат да увредят косата ви. Ето защо е от първостепенна важност да не пропускате да се погрижите за нея, така както го правите и за кожата. Но не се ограничавайте само с продукти, които служат за предпазването на косата от вредните UV лъчи. През деня носете шапка и се опитайте винаги да изплаквате косата си от солената вода.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase