Снимка: Istock

Ако искате да изглеждате добре и да сте във форма, вероятно сте опитали поне няколко спорта. Дори да сте намерили този, който е „вашето нещо“, със сигурност има дни, в които просто не ви се спортува.

Ако искате да се мотивирате, предлагаме ви няколко нови и модерни спорта, които могат да ви накарат да станете от дивана и да опитате нещо различно. Кои са те?

Barre тренировки

Ако се чудите какво е това – създателите на този метод са успели да съчетаят в едно пилатес, балет и йога. Тренировките са с много плавни движения, които не натоварват прекалено ставите, но същевременно скулптурират тялото и правят мускулите силни, но без излишен обем. Със сигурност няма да се учудите, ако ви кажем, че редица холивудски знаменитости са фенове на тези тренировки, сред тях са София Лорен, Натали Портман, моделите Карли Клос, Кандис Суейнпоъл и др. Може би ще се изненадате, но този спорт е създаден през 60-те в Лондон от балерина на име Лоте Бърк. Съчетавайки балетни позиции и упражнения, тя създава свой собствен метод, чиято основна идея е изграждането на стабилност в централната част на тялото (т. нар. „core stability“). С помощта на тази тренировка ще постигнете стегнато тяло и удължен силует.

Катерене в зала

Ако не сте опитвали нещо подобно, със сигурност трябва да поправите тази грешка. Може би не знаете, но българска компания е един от световните лидери в производството на стени за катерене на закрито. Ето защо, намерете най-близкия спортен център и си запазете час. Можете дори да вземете с вас и децата. Ще се изненадате от трудността на този спорт, а след тренировката се пригответе да усетите сериозна мускулна треска, особено в горната част на тялото. Тренировката по катерене ще насърчи координацията ви и ще ви помогне да изпитате насладата от постигнатата цел – завършването на маршрута за катерене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase