Снимка: Istock

Всички чакаме летните дни с голямо нетърпение. Няма как да останем равнодушни, тъй като този сезон е изпълнен с усмивки и планове за ваканции. За да съумеем обаче да поддържаме формата си, трябва да съчетаем полезното с приятното. Да се възползваме от ситуацията и да останем активни и здрави. Ето защо в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за вкусни летни напитки, които ще ви помогнат да ускорите метаболизма си. Ето ги и тях:

Вода с ябълки и канела

Всички знаем за полезността на достатъчната консумация на вода. Уви, невинаги успяваме да си набавим нужните количества от нея. Ето защо можем леко да разнообразим вкуса ѝ, като добавим нещо към нея. В голяма кана изсипете вода, а на дъното ѝ пуснете няколко листа мента. Добавете тънко нарязани парчета зелена ябълка, както и една разчупена пръчка канела. Прибавете 1-2 чаши лед и сложете в хладилника за около час. Консумирайте тази приятна напитка, а с лед като водата намалее, можете да допълните отново. Можете да повторите няколко пъти, като така ще имате вода за ден-два. Канелата ще ви помогне да облекчите стомашно-чревни неразположения, а освен това тя подпомага храносмилането, има антимикробно и противовъзпалително свойство.

Напитка с манго и джинджифил

Напълнете кана с вода. Обелете малък корен джинджифил и го нарежете на тънки филийки. Сложете го във водата и добавете 1 ч. ч. ситно нарязано замразено манго, шепа листа от мента и кубчета лед. Сложете напитката в хладилник и оставете за около час. Изсипете в чаша и непосредствено преди да поднесете, сложете няколко парченца прясно манго – то ще ви помогне да алкализирате тялото си, да подобрите храносмилането и да засилите метаболизма си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg