Снимка: Istock

Диарията се появява внезапно и може да се превърне в истински кошмар. Продължителното разстройство крие риск от обезводняване и загуба на ценни електролити. От голяма важност е да се овладее колкото се може по-бързо, за да се предотвратят редица здравословни проблеми.

Ако диарията е тежка, това със сигурност може да бъде опасно за здравето, дори за живота. В такива случаи се налага медикаментозно лечение. Но в по-леките варианти на диарията, предизвикани от храни или вируси, можете да опитате някои страхотни домашни трикове, с които да туширате разстройството.

Кои са натуралните методи за облекчаване на диария, които наистина работят?

Куркума

Куркумата е превъзходна билка и подправка с невероятни качества против диария. Тя има мощни противовъзпалителни свойства, които потискат възпаленията в червата и облекчават диарията. Сварете си отвара от куркума, като смесите 2 супени лъжици в 300 мл вода. Кипнете на котлона, изчакайте да изстине и изпийте.

Кокосова вода

Кокосовата вода действа много добре при диария. Тя успокоява червата и стимулира чревната флора. Изпийте една чаша кокосова вода, след като сте имали първите позиви за диария. Ако се появят повторни позиви, изпийте още една или две чаши натурална кокосова вода.

Лайка и мащерка

Мащерката и лайката имат невероятни свойства в облекчаването на диарията. Сварете си чай от тях, прецедете го. Изпийте го горещ или студен. И в двата случая тези билки са страхотно средство да туширате раздразненията в червата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase