Снимка: Istock

Кафето е една от най-консумираните напитки. Всеки има своите предпочитания към това какъв вид да е, как да бъде приготвена напитката. В умерени количества кафето е полезно за здравето, сочат дългогодишни изследвания. Въпреки това, някои добавки към него като течна сметана, захар, изкуствени подсладители могат да намалят здравословните му ефекти.

От друга страна, има добавки, които не само обогатяват вкуса на напитката, но също така добавят към нея ценни хранителни елементи. Пресният лимонов сок е такъв пример. Вижте в галерията ни още няколко начина да направите чашата с кафе по-полезна.

Поръсете канела за здравето на сърцето

Канелата е чудесна подправка не само за добро настроение. Тя е богата на редица защитни съединения и има една от най-високите антиоксидантни активности сред подправките. Западно проучване върху човешки клетки показва, че може да намали и риска от рак, както и да засили имунната система. Канелата е една от най-полезните подправки и за здраво сърце. Препоръчително е обаче да консумираме цейлонска канела.

Гъби за силен имунитет

Гъбите на прах имат редица ползи за нашето здраве. Известно е, че имат антивирусни, противовъзпалителни и имуностимулиращи качества. Осигуряват ни антиоксиданти. Още за ползите от консумацията на гъбен прах може да прочетете тук.

Може да се добавя към кафе, смути, да се приготвя чай от него и т. н. Какви гъби на прах да добавите към вашето кафе е въпрос на избор. Шийтаке например са подходящи. Гъби на прах може да закупите в биомагазините и магазините за здравословни храни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase