Снимка: Istock
fallback

Канелата е прекрасна подправка, която си подхожда с много ястия, печива, десерти, кърита със зеленчуци и месо, рецепти от източната кухня. Тя е чудесна добавка и към любимото ви капучино, горещо мляко или какао, а защо не и горещ шоколад.

Канелата е подходяща и за приготвянето на чай. Тя може да бъде основна съставка в него или да бъде добавена към друга билка по избор, с която да приготвите прекрасна отвара. И в двата случая канелата дава изключително много ползи за здравето, от които организмът ви има нужда.

Какво се случва в тялото, ако пиете чай с канела всеки ден?

Доставя ценни антиоксиданти

Чаят от канела е пълен с антиоксиданти, според healthline.com. Тези активни съединения имат свойството да потискат възпаленията, да намаляват риска от хронични, възпалителни, дегенеративни и ракови заболявания, защото се борят с оксидативния стрес, причинен от свободните радикали в тялото. Потискането на възпаленията е от съществено значение за превенцията на множество опасни заболявания и чаят от канела притежава именно такива свойства.

Стабилни нива на кръвна захар

Чаят от канела е много полезен на ежедневна база и в борбата с диабета и рисковете от него. Канелата е известна със своите качества в намаляването на кръвната захар. Ако пиете чай с канела всеки ден, ще съумявате да контролирате по-добре нивата на кръвната захар, което е важно не само за хора застрашени или страдащи от диабет, а и за всички останали. Стабилните нива на кръвна захар са важни и от гледна точка на контрола на теглото.

Помага в отслабването

Ако се опитвате да отслабнете, чаят от канела може да е ваш помощник в това начинание. Канелата стабилизира кръвната захар, което допринася за по-доброто усвояване на въглехидратите и мазнините. Поддържането на стабилни нива на кръвната захар е един от инструментите, помагащи за контрола на теглото и стимулиращи отслабването, според healthyfoodserving.com.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ПорЦелан

преди 1 година

Между другото бременни не трябва да консумират канела.

7

сухи цветя

преди 1 година

На прах, на пръчки, на бг пазара все се оплакват от качеството на канелата, защото не се съхранявала добре и била овлажнена. На мен и най-обикновената ми харесва.

6

ПорЦелан

преди 1 година

Аз си "посолвам" кафето в цедката на кафемашината с цейлонска канела. Става с перфектен каймак, а като сложиш мляко и захар не ти трябва. Между другото само цейлонската канела е полезна. Индонезийска, виетнамска и пр. съдържат канцерогени, просто са от друг вид дърво.

fallback