На прах, на пръчки, на бг пазара все се оплакват от качеството на канелата, защото не се съхранявала добре и била овлажнена. На мен и най-обикновената ми харесва.
Аз си "посолвам" кафето в цедката на кафемашината с цейлонска канела. Става с перфектен каймак, а като сложиш мляко и захар не ти трябва. Между другото само цейлонската канела е полезна. Индонезийска, виетнамска и пр. съдържат канцерогени, просто са от друг вид дърво.
Чай се нарича напитката приготвена от растението чай (camellia simentis), отварата от билки или от канела, не е чай. Както например събирането на лайкове, не е същото като събирането на лайка.
Говорих с един кипърец на работа преди години, наличаше се с чай от канела. Бил опериран от тумор в мозъка а кипърците вярват че канелата лекува рак. Затова и тоя чай е толкова популярен в Кипър и Гърция.
Защо чаят от канела е толкова полезен?