Снимка: Istock

Чаят е сред предпочитаните напитки на много хора. С него можем да заместим някой от приемите на кафе през деня и да повишим своята концентрация във важните за нас дела. Редица проучвания са доказали, че редовната консумация на чай може да помогне за подобряване на здравето на мозъка, но също така и да ни помогне да бъдем енергични, по-малко стресирани.

Вижте кои чайове освен йерба мате и пу ер, благоприятстват мозъчната дейност.

Чай матча

Все по-често срещаме чай матча добавен към десерти, кафе напитки, смутита и т. н. Изключително фино смлените листа с красив зелен цвят, са предпочитани от японците за приготвянето на напитка. Чай Matcha може да се консумира самостоятелно или да го добавите към вашето капуни, лате, смути и т. н. Той съдържа кофеин, но за разлика от това да изпиете няколко чаши с кафе, матча няма да ви направи по-нервни или уморени, отколкото сте.

Matcha е с много високо съдържание на l-theanine, което е уникално съединение, намаляващо стреса и помагащо хем да бъдем спокойни, хем да сме достатъчно концентрирани. Това го прави един от най-полезните чайове за стимулиране на мозъчната сила. Още ползи от консумацията на матча може да прочетете тук.

Чай от мента

Чаят от мента също има редица ползи за здравето. Можем да го консумираме самостоятелно или в комбинация с други ароматни билки. Западни проучвания показват, че ментата може да подобри паметта и да повиши бдителността, което я прави чудесен чай за следобедните часове (и не само, когато се налага да бъдем фокусирани върху работа или учене. Ментата не съдържа кофеин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 2 месеца

А простатин е най-полезен от всички:))))))