Снимка: Istock

Протеините са ключов елемент в храненето и не само. Те изграждат всяка клетка, участват в деленето им и регенерирането на тъканите, изграждат органите, системите, дори косата и ноктите. Те са незаменими и организмът се нуждае от тях.

Приемът на достатъчно протеини е важен за правилното протичане на всички функции в организма. Ако тренирате редовно и още повече ако това се случва с висок интензитет и натовареност, тялото ви има нужда от протеини, за да се възстанови подобаващо. Ако сте вегетарианец или веган, организмът също се нуждае от добавяне на протеини, тъй като растителната диета не може да осигури пълния набор от аминокиселини, нужни за процесите в тялото.

В такива случаи е добре да се добавя протеин на прах, който е не само безвреден, но е и полезен. Протеиновата пудра може да помогне на организма по много начини. Добавянето на повече протеини към храненето намалява глада, подобрява инсулиновата резистентност, осигурява повече енергия и подхранва мускулите.

Протеините на прах се добиват от различни източници. Сред тях са млечна суроватка, казеин, соя, яйца, грах, коноп, кафяв ориз и много други. В зависимост от стила си на хранене и индивидуалните си нужди можете да изберете най-подходящия за вас протеин.

Ако имате някакви съмнение относно това дали е добре да приемате добавка с протеини на прах, консултирайте се с лекар.

Какви са причините да приемате протеинова пудра?

Увеличава приема на витамини и минерали

Протеиновите пудри са обогатени с витамини и минерали, от които тялото се нуждае. Само с една лъжица от пудрата на ден добавяте всички необходими аминокиселини, протеини, въглехидрати и микроелементи, които организмът изисква за своите нужди.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase