Снимка: Istock

За да бъдем в добра физическа форма е важно как се грижим за духа и тялото си. Да обичаме и да се грижим за себе си не е трудно. Чували ли сте за аюрведа? Индийската наука и практика за добро здраве и дълголетие. Всеки може да следва правилата на аюрведа. Споделяме 11 лесни стъпки за повече здраве.

1. Обърнете внимание на храненето – Менюто ни играе изключително важна роля за цялостното ни здраве. Нездравословното хранене може да доведе до редица заболявания и здравословни състояния. Един от най-простите и ефективни съвети за аюрведичното здравословно хранене е да добавите към всекидневното си меню повече зеленчуци и плодове.

2. Приготвяйте сами храната си – По възможност избягвайте да се храните навън или да си поръчвате храна за вкъщи. Научете се да изграждате по-дълбока връзка с храната, която консумирате и не забравяйте, че домашно приготвените ястия са по-хранителни и здравословни.

3. Спрете или намалете до минимум консумацията на пакетирани и преработени храни.

4. Изключете от менюто си преработена бяла захар или изкуствени подсладители – Захарта е един от най-големите вредители на доброто здраве. Може да я замените с качествен мед, кокосова захар, сироп от агаве.

5. Пийте много вода – Аюрведа препоръчва да консумираме поне по два литра вода всеки ден.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар