Снимка: Istock

Мръсен въздух, тютюнопушене, настинки, грип... Всичко това изтощава тялото ни и най-вече белите ни дробове, които никога не си почиват. Как можем да им помогнем да се детоксикират и възстановят?

Забавният сайт Bright Side е дал няколко съвета, които споделяме с вас.

Внимание! Тази статия има само информационен характер. Ако имате проблеми като кашлица, тежест в гърдите или други неразположения се обърнете към лекар.

Полезни напитки за прочистване

Когато търсим положителни резултати от начин на хранене и т. н., очакванията ни са още в първите дни да усетим разликата. Дайте време на тялото си. За подобрението на белите дробове ще са необходими между 2 седмици до 3 месеца. Така че след приблизително един месец трябва да се почувствате много по-добре.

Полезни напитки, за които се смята, че могат да помогнат за детоксикацията на белите дробове са топла вода с мед, вода с пресен лимонов сок, зелен чай, фреш от моркови, напитка приготвена от спанак, банан и горски плодове, фреш или чай, към който сте добавили куркума и джинджифил.

Помислете за халотерапия

Чували ли сте за солна стая? Това е специално място, подходящо както за деца, така и за възрастни, което най-общо казано предоставя терапия със сол, тъй като посетителите на солната стая вдишват въздух изпълнен със солни частици. Защо сол? Защото солта има противовъзпалително, антимикробно и антибактериално действие. Смята се, че солната терапия помага при кашлица, бронхит, астма, детоксикира дихателната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase