Снимка: Istock

Кога бе последният път, в който си осигурихте пълноценна почивка? Не е задължително да пътувате някъде, за да съберете нови сили. Почиваме си с любими занимания, докато се излежаваме и четем нова книга, спим до късно. Всеки си почива по различен начин. Пропускайки обаче почивката, не след дълго започваме да усещаме как тялото ни по всякакъв начин физически и емоционално ни дава сигнали, че не можем да продължим така.

Кои са знаците, че ви е време за пауза?

Главоболие

Главоболието е едно от най-честите неразположения, с които тялото ни подсказва, че се нуждае от почивка. Твърде голямото физическо и емоционално натоварване често води до болки в главата, шията и очите. Освен това високото ниво на стрес може да доведе до пристъпи на мигрена, повишено кръвно налягане.

Проблеми с храносмилането

Когато мозъкът ви работи на пълни обороти за дълго време, храносмилателният ви тракт страда най-много. Ако към това добавите и стреса, могат да се появяват неразположения като запек, болки в стомаха, диария, подуване на стомаха, гадене.

Чести настинки

Научно доказано е, че стресът оказва негативно влияние върху имунитета ни и когато се нуждаем от почивка, а не си я осигуряваме, тогава страдаме по-често от настинки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase