Снимка: Pixabay
Диетологът Артем Леонов разказа пред руски медии как ефективно може да използваме содата за хляб за вътрешна и външна употреба.
 
"Полезните свойства на содата са известни от незапомнени времена. Тя има мощен алкализиращ ефект, отлично средство е за прочистване и детоксикация на организма и при настинки. Содата способства за изхвърляне на гъстия секрет от белите дробове и облекчава възпалението на гърлото", каза експертът, предаде БГНЕС.
 
Леонов изтъкна, че отровата се различава от лекарството само по дозировката и подчерта, че неконтролираният прием на сода може сериозно да навреди на тялото.
 
Содата не може да се приема дълго време без консултация със специалист, защото това може да доведе до нарушаване на киселинно-алкалния баланс и метаболитните процеси в организма, както и до образуването на камъни в бъбреците.
 
"Абсолютно безопасно е да се прилага сода бикарбонат външно като скраб за тялото, премахващ мъртвите клетки и да се правят вани с добавена сода. Такива процедури могат да се правят дори всеки ден. Кожата става необичайно нежна, настъпва дълбоко почистване и алкализиране на телесните тъкани", заключи диетологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase