Снимка: БГНЕС

Бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с пореден упрек срещу наследника му Стойчо Кацаров. Според него служебният министър е излъгал в национален ефир за голяма частна болница, която трябва да се построи в Казичене.

"Поредна лъжа на служебния здравен министър Кацаров! Днес беше попитан за спорната частна болница в Казичене. Стойчо Кацаров отговори, в национален ефир, със следните думи: “Процедура, която дори не е достигнала до министерството на здравеопазването.”

Още по темата
Безочлива лъжа!Още в началото на юни, в министерството на здравеопазването са постъпили документи и заявление за разрешение на медицински дейности за частната болница в Казичене.

На 21-ви юли министерството на здравеопазването възлага на подопечната си Изпълнителна агенция “Медицински надзор” да даде становище във връзка с молбата за разрешение за дейност на частната болница в Казичене.

Такива са фактите. И за всичко това има писмена следа и документи! Доказателсва, които оборват лъжата, изречена от Кацаров тази сутрин“, написа проф. Ангелов.

Припомняме, че тази сутрин в ефира на Нова тв Кацаров заяви, че не е провеждал разговори с ръководителя на въпросната болница. Нямал е и срещи с директори на други лечебни заведения.

"Начинът, по който са направени процедурите за изграждане на нова детска болница, е предизвестил краха на този проект. Това е абсолютен крах. Модел на възлагане, който, когато е възложен, е било ясно, че не може да бъде изпълнен. И ще предложа такова решение. Това няма нищо общо с процедурите, които вървят по Закона за лечебните заведения за разкриване на нови дейности или на нови лечебни заведения. За тази процедура разбрах заради медийния интерес. Процедура, която дори не е достигнала до Министерството на здравеопазването", коментира здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase