Снимка: Istock
fallback

Лицевите опори са класическо упражнение за стягане на цялото тяло и отслабване. Те допринасят за развиването на всяка мускулна група, най-вече мускулите на гърдите, ръцете и гърба. Ако обаче правите прекалено много лицеви опори, това може да има негативни последици за тялото ви.

Лицевите опори могат да претоварят сериозно врата и раменете, както и по-малките мускулни групи в горната част на ръцете и лактите, обяснява физиотерапевтът Санди Вулман от Adelaide Crows Sports Medicine Clinic, цитирана от healthdigest.com.

Прекалено многото лицеви опори могат да доведат и до тежка мускулна болезненост и възпаление на мускулната тъкан, особено в ръцете и врата, което да продължи мъчително за няколко дни. Много често негативните ефекти от претоварване с лицеви опори се проявяват до няколко дни след тежката тренировка.

Ако усетите, че прекалявате с лицевите опори е много важно да започнете да ги модифицирате. Има много различни варианти на това упражнение, които имат не по-малко добри резултати за фигурата и поддържането на здрава мускулатура. Важно е също да намалите броя и интензитета на лицевите опори.

Можете да ги изпълнявате със свити колене или с опрени на дъска (легло, диван) крака.

Това, разбира се, не означава да спрете да правите лицеви опори. Всичко, което трябва да правите, е да внимавате с интензитета и количеството на този тип физическа активност. Лицевите опори все пак са един прекрасен начин да тествате цялостната си физическа форма и да я подобрите. Освен развитие на стегната мускулатура те ви осигуряват подобряване на гъвкавостта и издръжливостта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

5 много ли са?!? Аз се чудя защо ме бови врата, а то защото съм го претоварил от лицеви. хахаха

14

Анонимен

преди 3 години

можеш да правиш всеки ден лицеви опори няма страшно... тва не е хероин да прекалиш...тоя дето пише статията, не знам къде е чел тия глyпости, може да пробва да види, че нищо страшно не се случва...

13

чарли

преди 3 години

Поредната простотия.Четеш и се питаш,пишещия за *** ли ни взема,или той самия е такъв."ако усетите че прекалявате...."!

fallback