Снимка: Istock
fallback

Повечето от нас свързват скачането на въже с детството. То обаче е една прекрасна тренировка, която дава много ползи за здравето, укрепва мускулите, ускорява метаболизма и прави чудеса с фигурата и издръжливостта.

Скачането на въже съчетава всичко, от което се нуждаете, за да изваете силуета си и да подобрите издръжливостта си. То съвместява кардио тренировките със силовите тренировки, изгражда всички групи мускули и не изисква кой знае какво оборудване или посещения на зала. Можете да тренирате с въжето и у дома.

Ето 5 ползи от тренировките с въже

Получавате тренировка за цялото тяло

Скачането на въже, за разлика от много други тренировки, въздейства върху цялото тяло. То стяга мускулите в горната и долната част на тялото. Действа тонизиращо дори за коремните мускули, при които също се оказва напрежение. Освен че се тренират всички групи мускули, скачането на въже е и кардио тренировка, която подобрява кръвообращението и осигурява добро снабдяване на тъканите с кислород.

Подобрява координацията

Когато скачате на въже, използвате мозъка си и тялото си, които в съвместната си работа правят движенията ви възможни. При скачането на въже се развиват координацията, балансът на тялото. Това прави тази тренировка полезна за всички възрасти. Проучване, публикувано в списание Journal of Sports Science & Medicine показва, че двигателните умения на деца и възрастни се подобряват след тренировки със скачане на въже.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

до Блондинка

преди 3 години

Редовния секс също е добро кардио упражнение.

5

до 4

преди 3 години

Продължи с тренировките в един момент ще свикнеш да стъпваш на пръсти а това не генерира шум,освен ако пода не ти е такъв да скърца на всяка стъпка която направиш но тогава ще дразниш съседа си всеки път щом ходиш.

4

Гошко

преди 3 години

Скачане у дома само ако си на 1ви етаж. И аз скачах няколко пъти и съседа отдолу не беше щастлив. Иначе скачам 2,3 пъти в седмицата от 2 години. Много ми се вдигна КПД-то. Инвестицията от няколко пъти по 2 лева в Джъмбо няма да я коментирам. 😁

fallback