Снимка: pixabay
fallback

Ходенето, като най-естественото движение на тялото, е и най-добрата, здравословна и безопасна тренировка, с която да отслабнете. Понякога обаче резултати не се наблюдават въпреки усилията. Колкото и да вървите всеки ден, не отслабвате. Защо?

Проста математика

Нито движението само по себе си, нито диетата, от друга страна, са достатъчни, за да се отървете от излишното тегло. Ако се храните с повече калории няма да отслабнете въпреки ходенето пеша. Необходимо е да изразходвате повече калории, отколкото приемате. Няма как да избягате от тази проста математика. Разходът трябва да надвишава приема, за да има успех в редукцията на мастна тъкан. Нужно е да ходите между 30 и 60 минути всеки ден, за да ускорите метаболизма си, като същевременно внимавате калорийният ви прием да не надвишава 2000 калории.

Колко калории изгаряте при ходене?

Това зависи до голяма степен от това колко тежите. Колкото по-малко тежите, толкова по-малко калории ще изразходвате, за да движите тялото си при ходене пеша. Средно при ходене се изгарят между 55 и 140 калории за 1 час в зависимост от индивидуалното тегло. Скоростта на ходене и техниката, която използвате са на второстепенно място. Най-голямо значение оказва собственото ви тегло или теглото, което носите със себе си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Щерю

преди 3 години

Защото липсва мечката отзаде...

13

трудно ще е

преди 3 години

Амииии............ако похапваш докато ходиш.

12

Анонимен

преди 3 години

Спираме "местните"?И да ядем само вносни, а?

fallback