Снимка: Istock

В моловете, както и във всички големи затворени пространства, в които се събират много хора, съществува потенциален по-висок риск от заразяване с вирусни инфекции. Тъй като моловете са отворени за клиенти и посетители, не трябва да забравяме предпазните мерки, които трябва да спазваме. Освен тях има и няколко неща, които можете да направите за допълнително намаляване на риска за здравето ви. Ето какви.

Носете маска

Носенето на маска в затворени пространства е начин да намалите риска от заразяване, като ограничавате достъпа на устата и носа ви – входните врати за вирусните частици. Носете маска, когато влизате в мола.

Ограничете физическия контакт с хората в мола

Избягвайте допир с непознати хора. Ако молът е много претъпкан по-добре не влизайте, освен ако е неизбежно и се налага да свършите някаква работа. Дори да сте с приятели в мола, пак е препоръчително да ограничавате близостта, особено директният контакт.

Не прекарвайте прекалено дълго време в магазините

Колкото по-дълго прекарвате в дадено помещение, толкова по-голям е рискът да вдишате повече вирусни частици. Това важи още повече, ако помещението, в което сте, се използва от повече хора за дълго време. Бъдете по-експедитивни и действайте по-съсредоточено в магазините.

Още по темата може да прочтете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase