Снимка: Istock
fallback

Познаваме поне една жена, която има елегантна фигура, но не следва строги диети. Тайната на тези дами е, че не са обсебени от идеята за отслабване, а се грижат с любов за тялото си чрез спорт и здравословно хранене. Осигуряват си достатъчно часове сън, сдъвкват старателно храната, междинните им закуски включват шепа сурови ядки, свеж плод или зеленчук и пият много вода. Вижте още няколко техни трика за стройна фигура.

Протеините като приоритет

За да бъдем в добра форма, не се нуждаем от големи количества храни богати на протеини. Но е важно те да са част от всекидневното ни меню например, на закуска, за обяд, лека вечеря с риба, между храненията. Протеинът се метаболизира бавно, което означава, че ще се чувствате по-сити за по-дълго време, ще имате енергия за спорт, ще поддържате нивата на кръвната захар стабилни.

Сервирайте храната си в малки чинии

Сервирането в малки чинии е един трик, който дамите с елегантна фигура, които не спазват строги диети, прилагат в своето хранене. Логиката е ясна – голяма чиния = повече калории и обратното. Старайте се да се храните бавно и да не се разсейвате с телевизия, разговори по телефона и т.н.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

дебел бизнесмен

преди 3 години

като стане на 20 я сменям с нова - това е рецептата!

10

Анонимен

преди 3 години

Всички искаме да плюскаме хубавко и от всичко и да сме слаби, стройни и стегнати, но това няма, как да стане. След определена възраст ако не се зориш да се ограничаваш, да спортувш и яко да се потиш и най-вече да внимаваш, какво ядеш и пиеш работата отива на зле и почват тия оправдания с гена. За хубаво тяло се искат доста усилия. Вярно има някои хора, като чирузи за, но то пък и да си изсъхнал не е много лицеприятно или пък от зорове и притеснения да станеш кльоща.

9

Анонимен

преди 3 години

Какви гени бе? Африканци които слаби като газели, щом емигрират по белите страни за едно две поколения стават на по 200-300 кила. Виж наследствено предразположение към яко лапане същесвува. Освен това се развива и в детска възраст. Има и болестни състояния, но те са абсолютна рядкост.Също така опасно е и помпането на мускули придружено с яко лапане и- и рязко спиране след това

fallback