Снимка: Istock

Познаваме поне една жена, която има елегантна фигура, но не следва строги диети. Тайната на тези дами е, че не са обсебени от идеята за отслабване, а се грижат с любов за тялото си чрез спорт и здравословно хранене. Осигуряват си достатъчно часове сън, сдъвкват старателно храната, междинните им закуски включват шепа сурови ядки, свеж плод или зеленчук и пият много вода. Вижте още няколко техни трика за стройна фигура.

Протеините като приоритет

За да бъдем в добра форма, не се нуждаем от големи количества храни богати на протеини. Но е важно те да са част от всекидневното ни меню например, на закуска, за обяд, лека вечеря с риба, между храненията. Протеинът се метаболизира бавно, което означава, че ще се чувствате по-сити за по-дълго време, ще имате енергия за спорт, ще поддържате нивата на кръвната захар стабилни.

Сервирайте храната си в малки чинии

Сервирането в малки чинии е един трик, който дамите с елегантна фигура, които не спазват строги диети, прилагат в своето хранене. Логиката е ясна – голяма чиния = повече калории и обратното. Старайте се да се храните бавно и да не се разсейвате с телевизия, разговори по телефона и т.н.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase