Снимка: Istock
fallback

Поддържането на стриктна лична хигиена е от ключово значение за превенцията на вирусните инфекции, особено в ерата на коронавирус епидемия. Честото миене на ръцете и носенето на предпазна маска, както и избягването на претъпкани обществени места са едни от най-важните мерки, които всеки трябва да спазва, за да се предпази.

Измиването на ръцете невинаги е възможно, когато сте навън. Затова широко разпространение и известност придобиха джобните гел дезинфектанти. Те обаче невинаги са надеждни. Има някои признаци, които подсказват, че незабавно трябва да смените вашия дезинфектант, защото той не ви предпазва добре. Вижте кои са те.

Забравили сте капачката отворена

За да бъде надежден един дезинфектант, той трябва да съдържа алкохол. Алкохолът обаче е летливо и лесно изпаряващо се вещество. Затова, ако сте забравили да затворите добре опаковката на дезинфектанта ви, той със сигурност е загубил голяма част от качествата си и няма да ви даде нужната защита, заради която сте го купили.

Оставили сте бутилката с дезинфектант на пряка слънчева светлина

Алкохолът се изпарява бързо дори на стайна температура. Представете си какво се случва с него, ако сте оставили бутилката с дезинфектант на пряка светлина. Слънцето ще неутрализира неговите дезинфекциращи, антивирусни и антибактериални свойства много бързо. Това ще изложи здравето ви на риск.

Още по темата мож да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Цензурирате

преди 3 години

и "***"? Това е животно, книжката на Марко Ганчев е от преди десети ноември? Марко Ганчев е на 80 г.?Плачете управителите и собствениците на сайта да видят какви ги вършите.

13

Марко Ганчев

преди 3 години

*** Неоот остров Борнеоживее тъй кактов далечния каменен век не иска да става човек.Човек ли? вика. Я да мълчите:значи сутрин да си мия очитеи да ми люти от сапуна.По-добре да си бъда ***.Не искам да пъхам лапинито в обувки, нито в чорапи,при това с изрязани нокти,за смях на кучета и на котки.Освен товагледам ги -гледам ги, че четат разни книги.Мъчат се да решават задачи просто да ти се доплаче.Не, не искам да ставам човек,Оставам шебек.Хигиена...

12

Никога

преди 3 години

Най-видните епидемиолози, инфекциолози и микробиолози Ви го казаха ясно.Мийте си ръцете с топла вода и *** за 20 секунди. Ако Ви се откъснат от сърцето 30-40 - още по-добре.Когато се прибирате у Вас първо си мийте ръцете както си ги мият хирурзите преди операция. Има клипове в тубата как се прави.Това е важно за всеки нормален човек, оставете го COVID-19. Предпазва от ***, тении, хепатит А, B, C и D, и всички останали болести на мръсните ръце.Ако си и режете ноктите редовно - супер.

fallback