Снимка: Istock

Причините за поява на болки в зъбите са различни – от повишена чувствителност до кариес или пулпит. Зъбобол може да се предизвика и от заболявания на венците, подуване, раздразнения, напуквания в емайла на зъбите, счупени пломби и много други. Докато успеете да стигнете до зъболекаря си, можете да опитате някои домашни методи за облекчаване на зъбобол, които могат да ви помогнат и облекчат.

Масло от карамфил

Карамфилът е лесен метод за потискане чувствителността на нервите. Маслото от карамфил предизвиква изтръпване и обезболяване на мястото, когато се прилага локално, защото е естествен анестетик. Карамфиловото масло може да намали болката в зъбите, ако втриете малко от него на засегнатото място.

Люспи от лют червен пипер

Капсаицинът е активното вещество на лютия пипер. Той има свойството да въздейства върху участъците, засегнати от болка. Смесете малко лют пипер на прах с толкова вода, че да се получи паста. С помощта на памук или с пръст масажирайте болезненото място около засегнатия зъб, за да облекчите болката. Оставете да подейства известно време, стига лютият пипер да не ви накара да го изплакнете по-бързо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase