Снимка: Istock
fallback

Розовата вода отдавна е известна със своите полезни свойства в козметиката. Неслучайно тя се използва за тази цел от столетия чак до днес. Клеопатра е била добре запозната с невероятните ползи на розовата вода в красотата и се е възползвала от тях.

Розовата вода е не само популярна козметична съставка, използвана в грижата за кожата, но и ароматизираща подправка в кухнята на Близкия изток, както и в гръцката, сирийската, египетската, мароканската и индийската. Тези народи не само готвят с розова вода, но и я пият.

Ползите за здравето от розовата вода са много. Тя е не само ароматна напитка, която освежава, но и може да окаже положителен ефект върху здравето.

Дерматологът Наташа Санди споделя пред thelist.com, че розовата вода съдържа флавоноиди, антиоксиданти и витамини А, В, С и Е. те придават на розовата вода противовъзпалителни свойства, които могат да допринесат в борбата с акнето, дерматита, екземите, псориазиса, розацеята, различните кожни раздразнения и зачервявания.

Пиенето на розова вода е натуропатичен метод, който допринася към ефекта на външното прилагане на розовата вода. Напитката, наситена с полезните вещества от натуралните масла на розата, помага за регенерирането на клетките в тялото и кожата, като балансира редица функции в организма и хидратира в дълбочина. Благодарение на антиоксидантите в състава си розовата вода се бори с възпаленията и стареенето в тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

w

преди 4 години

И срещу з а п е к са мнооого ефикасни продуктите от маслодайна роза! 🌹

5

Анонимен

преди 4 години

Най-вкусно е сладкото от български маслодайни рози,то се приготвя с розови листа,мед и лимонов сок.

4

Анонимен

преди 4 години

Mihaelke vsicko ok li e pri tebe nesto virosat ne te napuska pises samo gluposti

fallback