Снимка: istock
fallback

Ако тренирате, за да отслабнете и да вкарате фигурата си в мечтаните мерки, вероятно се интересувате кой вид тренировка дава най-добри резултати в изгарянето на калории. Тичането е сред най-лесните и атлетични начини да ускорите метаболизма си и да изгаряте повече калории, докато постигнете желаното тегло. Джогингът обаче далеч не е за всеки, особено ако имате някакво ставно или гръбначно страдание.

Добрата новина е, че можете да замените тичането с други не по-малко ефективни в изгарянето на калории тренировки.

Скачане на въже

Има причина боксьорите да предпочитат тази тренировка. Скачането на въже тренира краката и увеличава сърдечната честота. Ако скачате без прекъсване в продължение на 1 час, ще изгорите повече от хиляда калории, което е просто невероятно. Разбира се, никой не скача на въже толкова дълго, а и не е нужно. Само няколко минути енергично скачане увеличават пулса и ускоряват метаболизма.

Таекуондо

Таекуондото води класацията на най-енергичните и изгарящи калории бойни изкуства. По време на тренировка по таекуондо се изгарят средно по около 900 калории на час. Освен че ви прави по-атлетични, таекуондото помага да развиете и психическата си устойчивост, бързина, сила, концентрация, които са ви полезни във всяка сфера от живота. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Таню

преди 4 години

До АнонименБраво!

6

ь

преди 4 години

Не се сърдете на хората дето не схващат, ами си слагайте етикетите с цените на по-видно място.

5

Анонимен

преди 4 години

бавното продължително бягане тъи нареченият ДЖОГИНГ плюс балансирана диета е ключът към отслабване от опит го казвам при височина 175 бях 84 кг преди година и половина сега вече като спазвам тези две неща си доидох на килограмите 65 кг каквито имах на 22 години сега съм на 65години но се чувствам като 22 годишен младеж

fallback