Снимка: istock

Ако тренирате, за да отслабнете и да вкарате фигурата си в мечтаните мерки, вероятно се интересувате кой вид тренировка дава най-добри резултати в изгарянето на калории. Тичането е сред най-лесните и атлетични начини да ускорите метаболизма си и да изгаряте повече калории, докато постигнете желаното тегло. Джогингът обаче далеч не е за всеки, особено ако имате някакво ставно или гръбначно страдание.

Добрата новина е, че можете да замените тичането с други не по-малко ефективни в изгарянето на калории тренировки.

Скачане на въже

Има причина боксьорите да предпочитат тази тренировка. Скачането на въже тренира краката и увеличава сърдечната честота. Ако скачате без прекъсване в продължение на 1 час, ще изгорите повече от хиляда калории, което е просто невероятно. Разбира се, никой не скача на въже толкова дълго, а и не е нужно. Само няколко минути енергично скачане увеличават пулса и ускоряват метаболизма.

Таекуондо

Таекуондото води класацията на най-енергичните и изгарящи калории бойни изкуства. По време на тренировка по таекуондо се изгарят средно по около 900 калории на час. Освен че ви прави по-атлетични, таекуондото помага да развиете и психическата си устойчивост, бързина, сила, концентрация, които са ви полезни във всяка сфера от живота. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase