Снимка: Pixabay
fallback

Британски диетолози посочиха моцарелата като най-полезният продукт за хората, страдащи от високо кръвно налягане, пише в."Дейли експрес".

Експертите отбелязват, че млечните продукти са богати на калций, но много от тях са с повишено съдържание на мазнини. В други случаи сирената съдържат много сол. Поради тази причина моцарелата се явява най-добрият вариант, тъй като не е нито солена, нито богата на мазнини.

Британските диетолози препоръчват на хипертониците да включат в хранителния си режим и други сирена - изкиснато саламурено сирене и козе сирене. Високото кръвно може да се свали и с извара с ниско маслено съдържание.

Като най-опасни се считат сирената с плесени. Разновидностите рокфор, горнгонзола, камамбер и бри съдържат токсични вещества, които могат да предизвикат развиването на инфекциозни заболявания като листериоза. Такива сирена не трябва да се дават на деца, на бременни жени и на кърмачки. Хората със заболявания на стомашно-чревния тракт също трябва да ги избягват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Цвети

преди 4 години

Бях хипертоничка 15 години с куп лекарства. От две години след няколко гладувания от по 21 ден забравих кръвно и лекарства

6

Жоро

преди 4 години

Спорт движение по малко нерви качествена храна и кръвното го няма не е до ген а до начин на живот

5

Анонимен

преди 4 години

Искали са да кажат прясно сирене, ама все гледаме да направим реклама на някои чужд продукт.

fallback