Британски диетолози посочиха моцарелата като най-полезният продукт за хората, страдащи от високо кръвно налягане, пише в."Дейли експрес".
Експертите отбелязват, че млечните продукти са богати на калций, но много от тях са с повишено съдържание на мазнини. В други случаи сирената съдържат много сол. Поради тази причина моцарелата се явява най-добрият вариант, тъй като не е нито солена, нито богата на мазнини.
Британските диетолози препоръчват на хипертониците да включат в хранителния си режим и други сирена - изкиснато саламурено сирене и козе сирене. Високото кръвно може да се свали и с извара с ниско маслено съдържание.
Като най-опасни се считат сирената с плесени. Разновидностите рокфор, горнгонзола, камамбер и бри съдържат токсични вещества, които могат да предизвикат развиването на инфекциозни заболявания като листериоза. Такива сирена не трябва да се дават на деца, на бременни жени и на кърмачки. Хората със заболявания на стомашно-чревния тракт също трябва да ги избягват.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
7
Цвети
преди 4 годиниБях хипертоничка 15 години с куп лекарства. От две години след няколко гладувания от по 21 ден забравих кръвно и лекарства
6
Жоро
преди 4 годиниСпорт движение по малко нерви качествена храна и кръвното го няма не е до ген а до начин на живот
5
Анонимен
преди 4 годиниИскали са да кажат прясно сирене, ама все гледаме да направим реклама на някои чужд продукт.