Снимка: istock

Бременността определено е изпитание за тялото и психиката на жените. През този период, когато вътре във вас расте нов живот е необходимо да се храните здравословно, да се движите, да бъдете внимателни със здравето си, да загърбите пороците си и да започнете да се подготвяте за наближаващото щастие, което ще се появи на бял свят.

Със сигурност има и неща, които в никакъв случай не трябва да правите, за да имате истински здравословна бременност. Ето кои са те.

Недейте да имате прекалено високи очаквания

Много млади майки изпадат в следродилна депресия. Една от причините са прекалено високите очаквания, че нещата ще се върнат към нормалния си ритъм бързо във всеки един смисъл. Това няма как да стане. Родителството е новост за вас и за половинката ви. Има дълъг период на адаптация, който може да обърка тотално плановете и очакванията ви. Освен това на чисто физическо ниво може да отнеме известно време, докато тялото ви възвърне формата си след раждането. Емоционалното състояние също е в процес на адаптация. Имайте всичко това предвид и бъдете търпеливи да се приспособите към всичките тези новости, които ще ви се случат, за да няма разочарования.

Не пропускайте редовните прегледи

Всяка бременна жена трябва да посещава наблюдаващия и личния си лекар през точно определени интервали по време на бременността. Не пропускайте нито един преглед, защото те са насрочени неслучайно. Ако съществува и най-малка опасност нещо да не е наред с бременността или плода ви, е важно да се реагира възможно най-бързо. Затова не пропускайте консултациите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

1

Милен Илиев Минков

преди 1 седмица

Обичам- ви,...

Госпожо- Михаела Лазарова,....