Снимка: Istock

Гаденето и повръщането са един от най-честите симптоми, които се проявяват както при деца, така и при възрастни. Най-лошото е, че са характерни за много и все различни състояния, което прави установяването на произхода на гаденето по-трудно. Вижте някои неочаквани причини да ви се гади.

Мигрена

Силното главоболие може да предизвика световъртеж, замъгляване на зрението и усещане за гадене и желание за повръщане.

Хранително отравяне или непоносимост

Едно от първите неща, които човек си мисли, когато му се пригади, е какво е ял и дали не е от храната. Напълно възможно е. Ако обаче забележите, че проблемът се повтаря при консумация на определена храна, може да сте отключили хранителна непоносимост, нетолерантност или алергия.

Стрес

Стресът също е причинител на гадене, колкото и странно да звучи. Повишените нива на хормони на стреса в тялото могат да предизвикат главоболие, замаяност, гадене, загуба на апетит или желание за преяждане. Това се наблюдава най-често вследствие на високите нива на кортизол.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

6

И още нещо

преди 2 седмици

Не си лягайте с пълен стомах. Възможно е да получите позиви за повръщане, защото смилащата се храна тръгва обратно от стомаха към хранопровода след като тялото ви заеме легнало положение.
Приключвайте с вечерята към 18.00-18.30 ч. Хем няма да ви се повръща преди да заспите, хем ще сте стройна.

5

Миро

преди 2 седмици

Като видя Ангелакова или черноморските ни олигарси ми се повдига всеки път.

4

Анонимен

преди 2 седмици

На мен ми се гади при вида на тая гнусна комунистическа шайка, която си е присвоила държавата.