Снимка: pixabay

Едни от най-често консумираните ядки са лешниците. Обикновено ги хапваме в десерти, под формата на течен шоколад. Освен вкусови качества, лешниците имат редица предимства за здравето.

Редовната им консумация спомага за зaгубата на излишни килограми, отличен източник са на протеини за вегетарианците, полезни са за мускулите, сърцето, костите, помагат при запек, осигуряват ни важни хранителни елементи и други.

Важно е да добавим, че ядките, консумирани сурови или печени без добавени сол и овкусители, могат да имат ползи за здравето и красотата на нашите кожа и коса.

Повече вижте в следващите редове.

Забавят преждевременното стареене

Една чаша лешници осигурява около 86% от дневните ни нужди на витамин Е. Ядките са богати и на други два важни витамина - витамин А и С. Тези мощни антиоксиданти намаляват образуването на фини линии и бръчки и забавят ранното ѝ стареене.

Укрепват косата

Можете да използвате маслото, извлечено от тези ядки, в ежедневния режим на грижа за косата. Просто нанесете малко върху скалпа и косата и масажирайте за няколко минути. Измийте косата си, както обикновено след 1 час. Също така може да добавяте и по няколко капки масло от лешник към шампоана. Това ще заздрави косъма от корените.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase