Снимка: pixabay
fallback

Ако можехте да използвате само една-единствена подправка в ежедневието си, за красота и за здраве, нека това е куркумата. Тя притежава толкова много чудотворни свойства, че сама по себе си е достатъчна, за да направи живота ви по-лесен и здравословен.

Куркумата се използва в аюрведа от хилядолетия. Писмените източници показват, че тя е част от източната народна медицина още от около 500 години преди Христа. Куркумата е така обичана, защото е изключително богата на антиоксиданти, противовъзпалителни и антибактериални вещества.

Тя е страхотна както за готвене, така и за поддържане на красотата, за лечение, за превенция на различни заболявания, за подмладяване.

Кои са магическите ползи за здравето на куркумата, които ще променят живота ви завинаги?

Вижте в следващоте редове.

Успокоява болки при артрит

Артритът е възпалително заболяване, засягащо ставите и характеризиращо се със силни болки при обостряне. Мощните противовъзпалителни свойства на куркумата помагат и тук.

Помага за по-бързо оздравяване на кожата при изгаряния

Куркумата помага и при слънчеви и термични изгаряния. Тя отнема усещането за парене, намалява зачервяването, предотвратява поява на мехури и стимулира регенерирането на клетките след изгарянето.

Направете си крем против изгаряния, като смесите 2-3 щипки куркума с гел от алое вера. Алоето също е известно със свойствата си против изгаряне и успокояване на кожата. Куркуминът в куркумата пък е показан с мощните си оздравителни свойства. Наложете пастата върху засегнатите места съвсем нежно без да втривате. Оставете да действа около час.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

БАЙ ХУЙ ББ

преди 5 години

АКО ОТ ДУМАТА СЕ МАХНЕ КУМА ОСТАТЪКА Е НАЙ ПОЛЕЗЕН ЗА ЖЕНИТЕ

1

sazhdi

преди 5 години

Q ke vzimam kurkumata pa ot mnoge godine. Q ke mnogo dovolen

fallback