Източник: Reuters
fallback

Проучване показва, че в пикочния мехур средата не е напълно стерилна, както се смяташе доскоро. По повърхността на лигавицата има както от т. нар. "добри" или полезни бактерии, така и някои патогенни и условно патогенни щамове. Тези резултати могат да окажат съществено влияние върху възможността за подобряване на диагностиката при уроинфекциите.

 
Открието опровергава досегашното мнение, че урината при здрави жени трябва да бъде напълно стерилна (без наличие на бактерии). Микробиотата (колониите от бактерии) включват щамове както на патогенни бактерии като Escherichia coli, Streptococcus anginosus, така и щамове на полезни бактерии като Lactobacillus iners, Lactobacillus crispatus и други.
 
Основната функция на полезните бактерии е потискане на патогенната микрофлора и съответно осигуряване на защита срещу развитието на уринарни инфекции.
 
Прочети повече за бактериите в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ПАзете децата

преди 5 години

В редица региони на Европа тежко пострадали от тн"Първо Пришествие" момиченца и девойки са имали проблеми с *** в дебело черво и полови органи. много момиченца са се спасявали като са мушкали в телата си предмети вкл златни с цел блокиране на *** временно.Такива момиченца са изисквали лечение с божествени семенни течности произведени от любими мъже от малки.Цел децата да се родят живи и здрави..В римската империя са започвали лечебен полов живот след 12 години..

2

берлин

преди 5 години

Точно по немски, точно по темата. Kak e там в Краутландия?

1

Берлин

преди 5 години

ПикочниЯТ мехур е подлог. Трябва ли лице с немско гражданство да обяснява на българските "журналисти" какво са кратък и пълен член?!

fallback