fallback


Проблеми и излишна паника заради новия регламент за защита на личните данни. За затруднения сигнализираха лекари и пациенти, съобщи Bulgaria ON AIR.

В някои здравни заведения хората попълват декларации, че са съгласни болницата да ползва личните им данни, което бави прегледите.

Според Комисията за защита на личните данни възникналите затруднения не са заради правилата на регламента, а заради тяхното неразбиране и неправилно тълкуване.

Болниците могат да изискват подписването на декларация само в случай, че личните им данни се използват за дейности, които не са свързани със здравеопазване.

"Глобите за нарушаване на регламента са солени. Болниците предават информация към Здравната каса, ресорното министерство, а данните за здравословното състояние на хората е чувствителна информация", посочи д-р Гергана Николова.

Законът за здравето регламентира ползването на личните данни на пациентите и не е необходимо те да попълват декларации. Пациенти и медици твърдят, че засега проблем и опашки заради новия регламент няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ОН лай терор има

преди 5 години

подадоха че над 200 000 терористи в Англия са се впуснали в активна подготовка з а он лайн ограбване на милиони вкл цени нации.. Готвят фалшиви завещания убиват богати наследници ..крадат личности с фалшиви документи ..имитират подписи печати и отпечатъци от пръсти..За 12 секунди откриват жертвите при позвъняване на банки ..Плащат на програмисти готвили софтуера на банки.

13

ДИгитален терор има

преди 5 години

От екрана на компютрите започнаха тежко терористични черни атаки срещу работещи в нета. Появява с е некаква декларациика която буквално пробива мозъка в челн дял нанася ЗАТЪПЯВАЩИ УВреждания на челен дял на главен мозък..Иска подпис че може д а ви ползват данните с кеф..Започнаха и дигитално терористични атаки от некакви банки искащи на всяка цена да си вкарате паролата и кода подава ти официални май сайтовве на истински банки.

12

АМАН от терористи

преди 5 години

ДА се внушава че 70 000 пазванти щели д а ПАЗЯТ ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ вкл в хардискове,флашки,компютри,телефони,смартфони при положение че личните документи са снабдени с нагло престъпни съоръжения позволяващи постоянно следене обемно снимане сканиране и подслушване е НЕУДОБНО>Вижте как пострада Борисов след като КАТ го влючиха на постоянно следене заради НЕПЛАТЕНИ АКТОВЕ>/нагло престъпни НЕЗАКОННИ

fallback