Източник: Reuters
fallback

При кърменето в началото и двамата „партньори“ нямат опит. За това началото е трудно. 

С какви трудности можем да се сблъскаме?
 
Бебето не поема добре гърдата. Това една от най-често срещаните трудности в родилно отделение. Нерядко причината е, че бебето е сънливо, защото майката е получила обезболяващи или е изтощено след тежкото раждане. 
 
В други случаи може да се дължи на факта, че зърното на гърдата ви е много голямо или пък е плоско или недостатъчно разтегливо. Възможно е бебето да е с по-малка устичка или от всичко по малко.
 
В тези случаи поискайте помощ от акушерките в отделението. Зърното на гърдата ви трябва да се стимулира така, че да изпъкне навън и да е по-лесно за засукване. Ако бебето не може да го направи само с устата си, вие трябва да му помогнете с пръсти. Не докосвайте самото зърно, а притиснете и завъртете малко при основата. Тогава провокирайте детето да търси и отвори широко устата си – подразнете го със зърното по бузката или по горната устничка. Изцедете няколко капки коластра, за да събудите интерес, повечето бебета биха я облизали.
 
Може би понякога положението ви изглежда безнадеждно. Не забравяйте, че малката устичка расте бързо, а упойващите лекарства, преминали от вас в бебето по време на раждането, постепенно ще изчезнат. Необходимо е малко време и междувременно не бързайте с шишето.
 
За проблемите по време на кърмене и техните решения четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback