Източник: Reuters
fallback

На фокус попадат пациентите над 65 години, като редовни изследвания разкриват причините, възрастното поколение да не полага необходимите грижи за зъбите си. Най-честите причини-бариери се оказват: страх, лошо здравословно състояние, финансови и физически затруднения.

Част от хората попаднали в проучването съобщават, че с годините намират затруднение в четкането на своите зъби поради проблеми с паметта, поради артритни заболявания, поради настъпилите естетични промени у по-възрастните  и нежеланието им, и непукизма за орална грижа. 

Едни от тях намират трудност в транспортирането до денталния кабинет, други в скъпоструващите процедури, трети са се страхували през целия си живот от посещението в денталния кабинет. Но това не бива да бъде пречка пред пациентите да се грижат за здравето на зъбите и венците си.
 
Лошото орално здраве е в пряка връзка със заболяванията на целия организъм. Честите посещения при денталния лекар могат да подпомогнат за по-доброто здраве на целия ви организъм.
 
Заболяванията, които имат по-възрастните хора и медикаментите, които приемат за регулиране на здравето си, често предизвикват сухота в устата. Слюнката подпомага протекцията на зъбите срещу зъбния кариес, така че ако се намали нейното количество, зъбите са предразположени към дентални проблеми. Съобщете на вашият стоматолог за сухотата в устата, за да ви даде съвет как да се справите с нея.
 
Още важни факти и съвети за добро дентално здраве ще намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

До 6Бях в САЩ. Преди 3 дни в България, гр.Пловдив платих 15 лв за бяла пломба +преглед на всичките зъбои при зъболекар, тъй че не е много одавна.До 11Ако ходиш редовно няма да ти "слагат"зъби, а ще ти правят пломби,който са доста евтини. За талончета може, за зъболекар не.Култура е не липса на пари.

12

Анонимен

преди 6 години

"У лево ще ми говориш като ми стигнеш образователния ценз"Няма как, като си опериран от чувство за хумор.

11

Анонимен

преди 6 години

У лево ще ми говориш като ми стигнеш образователния ценз ,а който както иска да се титулува

fallback