13

Анонимен

преди 6 години

До 6Бях в САЩ. Преди 3 дни в България, гр.Пловдив платих 15 лв за бяла пломба +преглед на всичките зъбои при зъболекар, тъй че не е много одавна.До 11Ако ходиш редовно няма да ти "слагат"зъби, а ще ти правят пломби,който са доста евтини. За талончета може, за зъболекар не.Култура е не липса на пари.

12

Анонимен

преди 6 години

"У лево ще ми говориш като ми стигнеш образователния ценз"Няма как, като си опериран от чувство за хумор.

11

Анонимен

преди 6 години

У лево ще ми говориш като ми стигнеш образователния ценз ,а който както иска да се титулува

10

до американеца

преди 6 години

По здравна каса ти вземат 40 лв и е само за 3 процедури.От там нататък по 80 за пломба и т.н.Да ти сложат 3 зъба 500 стотака.На пенсионерите масовата пенсия е 250 лв средно.За лекарства едната стотачка заминава.А ток,вода,телефон,телевизия и храна да ти ги смятам ли грубо?Хайде моля ви задокеанските си сметки ги задръжте за вас.8лв пломба,ти добре ли си?Ми то с цимент пак по скъпо ще излезе

9

Анонимен

преди 6 години

Мой приятел от детинство, зъболекар, с гордост се титулова "Зъбар". Така че айде у лево сс тия денти-менти шментикапели.

8

Дентален лекар

преди 6 години

Не е дентист, а лекар по дентална медицина ,ние сме лекари и също учим обща медицина освен дентална , а относно цените изобщо не са високи на фона на скъпите наеми ,консумативи и 6те години следване и т.н .А касата тя не върши никаква работа ,но това е друга тема

7

Анонимен

преди 6 години

Заслужили са поне по една протеза, милите!И не, не е въпрос на желание, а в масовия случай на липсата на финансови възможности! С една пенсия не могат и нормално лечение на кариес да си позволят, тези коитодесетилетия са градили, това нещо наречено "държава"!!!

6

Дентист

преди 6 години

В България е крайно време да се спре от употреба селската, проста и неправилна дума зъболекар, като се замени с модерната, евроатлантическа дума дентист! Зъболекар звучи селташко!

5

Анонимен

преди 6 години

Аре стига глупости. Ако искаш да се грижиш за зъбите си ще го правиш. По здравната каса една обикновена бяла пломба на кариес е 10-15 лв. не е милиони. Ако си ходиш на прегледи редовно (струват 6-8 лв. по здравна каса).Българина може да изяжда, изпива и изпушва по толкова на ден, че и повече, но за зъболекар няма пари. Преди година в САЩ ми взеха 380 долара за такава малка пломба на кариес,е те това е скъпо и различно от нашите 15-20 лв.

4

Анонимен

преди 6 години

Онзи "артист" който в момента е евродепутат обеща да "озъби всички пенсионери" помните ли го? В Брюксел е.

3

Анонимен

преди 6 години

А здравната каса поема колкото билетчето до зъболекарския кабинет. От две години поне говорят за безплатно протезиране на най-възрастните и след ден-два забравят.

2

от 1

преди 6 години

малка грешка : ЕДНА КОРОНКА = ЕДНА ПЕНСИЯ.

1

Анонимен

преди 6 години

ЕДНА ПЛОМБА = ЕДНА ПЕНСИЯ !