Източник: Reuters
fallback

Какви са правата ни на пациенти? Можем ли по всяко време на годината да сменим личния си лекар? Какво трябва да платим, ако сме приети за лечение в болница? Колко процедури при зъболекар се покриват от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)? Въпросите са зададени - време е за отговорите. 

Много наши читатели споделят различни свои неволи, свързани с правото им на достъпна и качествена медицинска помощ като здравноосигурени. Едно от най-честите им оплаквания е, че личните лекари отказват домашно посещение на техен близък, искат то да бъде заплатено или не пристигат веднага, ако се налага. Ето защо днес ще дадем яснота по този въпрос. 
 
Ако пациентът няма възможност да посети кабинета на своето джипи, може да поиска домашно посещение. Лекарят е дължен да му съдейства и го прегледа. За тази цел има определени дни и часове от седмичния му график, в които той извършва такива прегледи. Има и изключения от правилото – когато лекарят откликва веднага на молбата, независимо от останалите му ангажименти, но те са все по-малко.
 
Още от рубриката "Здравни права" ще откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Два шамара му стигат.

9

Анонимен

преди 6 години

И колко се плаща, все пак????Безсмислена статия!

8

Анти ГЕРБ

преди 6 години

Всичко ще си дойде на мястото, само ако парите за здравни осигуровки са на лична банкова сметка. Тогава всеки ще се лекува без да плаща до момента, в който свършат парите на сметката му. Но това няма да стане по обясними причини /нали се сещате за електората/. А това, което е вече от 19 г. си е чист социализъм. Едни внасят много, други малко, а някои хич, а после хоп... парите се разпределят на калпак. То е все едно, като ми трябват пари а нямам, да си тегля от чужда банкова сметка.

fallback