Тя е един от най-търсените млечни продукти. Моцарелата – меко, прясно сирене с невероятен вкус и текстура, което обичаме да добавяме към салати, паста, пица, предястия. Класическата моцарела се прави от биволско мляко, но се предлагат и такива варианти на сиренето, които са направени от краве мляко. Родината на моцарелата е Италия.
Въпреки че по-често я приемаме като част от италианската кухня, тя има редица ползи за здравето. Така например, съдържа добри количества витамини Е, D, А, фосфор. Консумацията ѝ благоприятства здравето на кожата, очите, подобрява паметта. Но добрите ѝ качества не се изчерпват само с това.
Вижте защо италианците не сядат на масата без нея.
Източник на биотин
Сиренето моцарела е добър източник на биотин, познат също като витамин B7. Тъй като това хранително вещество е водоразтворимо, тялото не го съхранява. Консумацията на този вариант на сирене може да ви осигури едни добри количества на витамина и да се намали неговия дефицит, особено по време на бременност.
Биотинът е важен за здравето и красотата на ноктите, косата, а според проучвания може да помогне за намаляване нивата на кръвната захар при хора с диабет.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
5
Анонимен
преди 6 годиниЕдин от най-тъпите митове за млечните продукти - заздравявали костите. Точно обратното, като всяка високо киселинно-образуваща (в ПХ контекст) храна - разрушават костите, защото организъмт черпи калция от депата си (костите са едно от тях), за да балансира. А пък за анемия, млечен продукт??? ВТФ!!! За костите яжте зеленчуци с калций (зеле, броколи например) и риба с костите (сардините са топ), както и бульона на разни варени кокали от животни.
4
11
преди 6 годиниИ що да ядем ***, като можем да си ядем истинско наше селско сирене?
3
Анонимен
преди 6 годиниАман-заман с млечни продукти анемия не се бори! Обратно, способстват я!