Един от най-тъпите митове за млечните продукти - заздравявали костите. Точно обратното, като всяка високо киселинно-образуваща (в ПХ контекст) храна - разрушават костите, защото организъмт черпи калция от депата си (костите са едно от тях), за да балансира. А пък за анемия, млечен продукт??? ВТФ!!! За костите яжте зеленчуци с калций (зеле, броколи например) и риба с костите (сардините са топ), както и бульона на разни варени кокали от животни.
Това при нас е толкова "Моцарела",колкото пътищата ни са пътища.Истинската "Моцарела"се прави само от биволско мляко,в Италия струва над 40 евро кг.дори съда в който се пренася е специален, и като се реже от нея трябва за излиза мляко.
Хапвайте моцарела за здрави кости и при анемия