Източник: Reuters
fallback

Революционно откритие прави екип британски изследователи, което дава надежда за отпадане на токсичната традиционно използвана химиотерапия при лечението на онкологични заболявания. Учените откриват, че растежът на тумора спира, ако се блокира достъпа на ракови клетки до витамин В2. Те се надяват да се създаде молекула, която да достига до митохондриите на раковите клетки и доставя нетоксичния терапевтичен агент. 

Митохондриите са един вид електроцентралите на клетките. Идентифицираното от изследователите съединение може да спре пролиферацията на раковите стволови клетки, включвайки се в процеса на образуване на енергия в митохондриите. 
 
Проф. Майкъл Лисанти и екипът му от Университета на Салфорд в Обединеното Кралство я наричат дифенилен йодиев хлорид (DPI).
 
Различни клетъчни анализи и други експерименти показват, че тя намалява над 90% от енергия, отделяна от митихондриите на раковите стволови клетки.
 
Как блокиранеот на витамин В2 спира растежа на рака - вижте на Puls.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

болен съм от 9 г

преди 6 години

Подкрепям пост 6 Не пишете некоректно ,защото така пречите на много доверяващи се на писанията ви.Истината е ,че и химиотерапията и лъчетерапията облекчават изключително много и при ранна диагноза и лекуват.......не казвам ,че няма странични ефекти ,но самата болест е далече по- трудно поносима...съчетано с промяна в начина на живот ---продължителни разходки, предимно алкализираща храна и най- вече спокойствие и недопускане на онкостреса ....са пътя към излекуване

6

До 1 и 2

преди 6 години

Явно не сте в час.Не философствайте.При химиотерапията не се ОБЛЪЧВА ,а се влива.Минах го целият път.След операцията 12 вливки по 48часа непрекъснато/как се лежи/с 5-флуороурацил.6 месеца през 14 дена.Тежко е,гадно е ,но е въпрос на личен избор.Като ти дойде до з...ика,човек се хваща за сламка.А теоритици като вас,бол

5

Анонимен

преди 6 години

Аз се измъкнах. Минах операция и химиотерапия. Доколкото знам съм един от първите в доскоро нелечим вид рак на костите. тежко, гадни, но навярно ще мога да видя внуци. А перспективата беше да не видя сина си как завършва училище.

fallback