Снимка: pexels

Начинът ни на хранене играе съществена роля за здравето и красотата на косата и ноктите. Когато спазваме диетични режими на хранене, трябва да помислим какви храни включва менюто ни.

И най-малкият дефицит на витамини и минерали може да има негативен ефекти върху красотата ни. Споделяме 8 полезни храни, подходящи за диета, за красиви и здрави нокти и коса. Повече вижте в галерията ни.

Боровинки

Малките плодове са не само вкусни, но и полезни за здравето ни. Антиоксидантите, които се съдържат в тях, помагат да се предпазят клетките на тялото ви от увреждането на свободните радикали. Това увреждане увеличава хормоните на стреса и възпалението, което засяга всички клетки в тялото, включително тези в косата и ноктите.

Червено месо

Една сочна пържола ще ви осигури добри количества протеини, но и минерал, който е много необходим на ноктите и косата – желязото. Хората, които страдат от желязодефицитна анемия, често имат по-тънка коса. Според учени, занижените стойности на желязото се свързват и с коилонихия – заболяване на ноктите. Ето защо 2-3 пъти седмично хапвайте качествено червено месо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase