Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На 17 август съпругата на доц. д-р Николай Панталеев, болна от онкологично заболяване, е приета в "Пирогов" по спешност.

През целия ден жената е изпитвала трудност с дишането и затова заедно с мъжа си отива в спешния кабинет на "Пирогов".

Oще по темата

"След прегледа в 126 кабинет ни беше казано, че няма нищо страшно и бяхме изпратени да обикаляме кабинетите за различни изследвания. Поискахме кислородна бутилка, защото тя не можеше да диша нормално, но ни бе казано, че в момента няма налични. Kак може в спешен център да няма кислородна бутилка?", коментира абсурдната ситуация доцентът от БАН пред Bulgaria ON AIR.

Според него трябва задължително да се осигури кислород в рамките на цялата болница, защото това е свещено право на всеки един пациент по спешност.

"Зададох редица въпроси към Министерството на здравеопазването - оттам ме прехвърлиха към Изпълнителна агенция Медицински одит, откъдето чакам до две седмици да ми бъде изпратен отговор", посочи той.  

Д-р Панталеев отбеляза, че ако в "Пирогов" реорганизират спешната клиника и се осигури кислородни бутилки за всички нуждаещи се, той няма да съди болницата.

"Тези протести на лекарите от болницата са измислени. Няма да ги подкрепя. Те какво са направили, за да се решат тези проблеми?", завърши доц. д-р Николай Панталеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До някой

преди 6 години

И да допълня още нещо. Ти явно си от новите "инженери", които са си купили дипломите и викат на гайката-бурма, на дрелката-бормашина, а на свредлото-бургия. Има цял куп такива "нови понятия", но хората се сещат за какво иде реч. "Пирогов" бил пълен бъзик, пък като стане нещо сериозно, лазите на колене. То и онзи дрогирания и пияния рано сутринта дето се надена в мантинелата в София онзи ден, сигурно е мислил като теб. Но оцеля в болницата...на бъзик.

10

До някой

преди 6 години

Това изказване на доцента на мен лично ми намирисва. В "Пирогов" нямало бутилки с кислород. Аз няколко пъти съм посещавал по принуда тази болница и имам само добри впечатления. Колкото до прословутите бутилки с кислород всеки личен лекар за да сключи договор с НЗОК трябва да има в кабинета такава кислородна бутилка, наред разбира се с ЕКГ апарат, отоскоп, ларингоскоп, спинална игла за лумбална пункция, амбу, медикаменти за спешни случаи и т. н. И това е за общо практикуващ лекар, какво остава за

9

някой

преди 6 години

Във всяка болница трябва задължително да има инсталация за медицински газове, в това число и на кислород. Как така да нямат кислород в Пирогов???!!!???

fallback