снимка: unsplash

Какво количество сурови храни включва дневното ви меню? Сезонни плодове и зеленчуци, ядки, различни видове семена... Вкусни, полезни, които могат да бъдат част от нашите разнообразни рецепти за здравословно хранене. Споделяме три ползи от консумацията на сурови храни.

Подобряване на храносмилането

Храносмилателните ензими са абсолютно необходими за храносмилането и загубата на тегло, тъй като разграждат храната. По този начин хранителните вещества стават достъпни за тялото, за да поддържат целия организъм в добро състояние.

В противен случай може да се стигне до сериозен недостиг на хранителни вещества и редица неразположения в резултат на лошото храносмилане. Телата ни естествено произвеждат ензими, но с напредването на възрастта синтезираме по-малко от тях.

Докато приемането на добавки, осигуряващи ни храносмилателни ензими е добра идея, то всички сурови ядки, семена, зеленчуци и плодове, също са снабдени с естествени такива, които могат да оптимизират храносмилането и да помогнат за загубата на мазнини. Консумирането на сурови храни на всяко хранене е чудесен начин да подобрите функцията на стомашно-чревния тракт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase