Специалистът по хранене и диетика проф. Донка Байкова смята, че този нов рецептурник замества и надгражда друг, който е на доста високо ниво и е научно издържан. В "България сутрин" тя посочи, че той съответства на потребностите на възрастовата група, за която е предназначен.
"Тези храни са алтернатива на всичко, което по традиция консумираме. В моя хладилник няма авокадо", отбеляза гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.
Проф. Байкова посочи маслините като алтернатива на авокадото и просо или овесени ядки на мястото на киноата. Тя подчерта, че децата подхождат много внимателно към различните храни.
"Нищо чудно да провяват по-голяма алергична предиспозиция. "Суперхрани" е популярно наименование, което не съответства на научните термини. Имаме БАБХ и други организации, които ще се справят с безопасността", коментира още специалистът по хранене.
"Убедена съм, че това трябва да съществува, за да успокои младите майки - родителите, които много държат децата им да се хранят с най-доброто", завърши проф. Байкова.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
10
За да сме здрави
преди 6 годинитрябва да се консумира храна, която се отглежда на съответните географски ширини! Това е в гените ни! Всичко останало може да е само добавка, не и основно
9
киночия
преди 6 годининяма страшно, още малко гмовнос на пестициди и нитрати в рамките на нормите и за относително разумна цена, рекламирани за еко-просо по най-новия хипи писък иновейшън криейшън и тн Фей Шън.най-много да отнесат още един-два шамара малчуганите над брюкселското блюдо до старата тенджера с доматен миш-маш.
8
До лекар
преди 6 годиниАбе прав си, сама погледни го и така - в сравнение с "стандартните" храни, които са пълни *** натъпкани с подобрители, консерванти, оцветители, захар и сол и т.н. и лишени от реална хранителна стойност, тези храни са си направо "супер" :).