Снимка: unsplash
fallback

Паник атаката или още паническа атака е вид тревожно разстройство, което прави ежедневието трудно и понякога силно засегнато.

Паник атаките могат да бъдат особено разрушителни и ужасяващи. Те настъпват без предупреждение и предварителни симптоми. Имат външни проявления, включващи изкривяване на крайниците и лицето.
Физически признаци на депресия

Ето защо свидетелите на подобна паник атака често се плашат и не знаят как да реагират.

Какво трябва да знаете, ако трябва да помогнете на човек с паник атака?

1. Останете спокойни.

От голямо значение е да сте спокойни, за да можете адекватно да помогнете. Това ще е от полза за човека, който е изпаднал в криза, тъй като ще ви се довери и ще преживее атаката по-лесно и бързо. На вас пък ще ви е по-лесно да съберете мислите си преди да реагирате.

2. Създайте тиха и комфортна обстановка.

Ако сте в компанията на познат или близък, който изпада в паник атака и се намирате на шумно и претъпкано място, постарайте се да го изведете навън на чист въздух. Може дори да го накарате да повърви с вас, за да отвлече вниманието си от паническия пристъп и да успокои нервната система с малко движение. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

магнезий и витамин Б като хранителни добавки ли?

12

Р.Р

преди 6 години

Спрете кафето, пийте магнезий и витамини Б комплекс.Избягвайте приема на медикаменти.Умерен спорт и позитивна нагласа към живота. ;-)

11

Ангел

преди 6 години

5 години страдах от Паник атаки наподобяващи симптоматиката при инфаркт.От 112 искаха да ме съдят след като поне 50 пъти съм ги разкарвал напразно.Накрая започнах Психотерапия при Психотерапевт и след кратка терапия със Ксанах и Ципралекс се научих да ги овладявам .Ще ви кажа някой тънкости как да процедирате при Паник атаки.Като усетите че я получавате ,седнете свийте се на топка в зародишна форма и с палците притеснете очните си ябълки.Не откачайте и не вървете.Просто седнете.Това много помага

fallback