снимка: pixabay
fallback

Изпотяването е неприятно за всеки, въпреки че е нормална част от работата на организма. Потенето е механизъм, по който тялото се охлажда и отделя токсини. Прекомерното изпотяване обаче е проблем, който предизвиква редица неудобства.

То може да е предизвикано от стрес, физическа активност, хормонален дисбаланс, горещина. В тези случаи дезодорантите и антиперспирантите не помагат. По дрехите се образуват издаващи петна, а тялото започва да излъчва силна неприятна миризма.

Ето няколко ефикасни начина, по които можете да се справите с прекомерното изпотяване.

Антибактериален сапун

Лошата миризма, която излъчва потта е причинена от бактериите, които се натрупват по кожата. За да ги неутрализирате, използвайте антибактериален сапун.

Сода за хляб

Содата е добър естествен антиперспирант. Нанесете малко от нея върху влажна кожа и оставете да действа през нощта. На сутринта изплакнете. Можете да си приготвите и домашен антиперспирант със сода.

Нужни са ви:

  • 2 супени лъжици сода
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1 литър вода

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Пълни глупости

преди 6 години

Това, което е написано тук вреди на здравето ви. Приемането на сол ще предизвика повишаване на кръвното ви налягане, а при редовна употреба може да доведе до трайни проблеми в сърдечно съдовата ви система. Изпотяването е нормален процес, който регулира температурата на тялото. Иначе трябва да дишате като кучетата в горещо време. Игнорирайте напълно тази статия - отковенно вредни съвети за вашето здраве !

6

Анонимен

преди 6 години

Питие с лед на климатик. Няма да се пръскам със сол и захар.

5

Анонимен

преди 6 години

По- често трябва се охлаждате.Плуването е най-добър добро за охлаждане и движението на всяка група мускули.Така изхвърляте ненужното от вас охлаждате се и потенето намалява.Тогава вече знаете че организма ви се е пречистил основно.

fallback