Reuters

Често храни, намиращи се в хладилника, могат да ни избавят от главоболието. Те трябва да са богати на магнезий и витамини, които изобилстват в бобови растения, пълнозърнести храни, някои ядки, яйца, зелени зеленчуци, месо, някои плодове.  

Ето с какво може да премахнете главоболието или да го предотвратите:
 
1. Храни, богати на магнезий
 
Проучвания показват, че около половината от всички страдащи от мигрена може да имат недостиг на магнезий. Той се отразява върху синтеза и освобождаването на невротрансмитери и хиперагрегацията на тромбоцитите, което е причина за вцъзникването на мигрената. Има и някои видове депресия, свързана с магнезиев дефицит, които водят до появата на главоболие. 
 
Проучване, в което са участвали 81 души, показва каква е  предразположеността им към мигренозни атаки. Резултатите сочат, че приемането на 600 грама магнезий дневно за 12-седмичен период спомага за намаляване на честотата на главоболието с 42%.
 
Храните, богати на магнезий, са бобови растения, тиквени семки, бадеми, ядки, най-вече орехи и зеленолистни зеленчуци.
 
2. Храни, богати на витамин В2
 
Рибофлавинът или витамин В2 подобряват мозъчната митохондриална функция. В едно проучване честотата на мигренозните атаки на участниците намалява само в рамките на един месец от приемането на добавката. При по-продължителен период резултатите са още по-добри. Учените смятат, че около 400 мг от витамина трябва да бъде нормалното количество на ден. По-добре е да си го набавим чрез храни, в които се съдържа. 
 
Яйцата, млякото, ядките, зелените зеленчуци, месото са най-големите източници на витамин В2.
 
3. Храни, богати на витамин В3
 
Ниацин или витамин В3 са необходими на организма за стимулиране на циркулацията и потискане на възпалението. Тези фактори играят роля при мигрената.
 
Още за храните, с които ще прогоните главоболието може да прочетете в Puls.bg 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase