Снимка: pixabay

В идеалния случай би било добре, ако всеки ден пазаруваме само свежи продукти, директно от пазара. Но в динамичното ежедневие това е почти невъзможно и искаме или не, се налага да консумираме често преработени храни, които не са толкова полезни за здравето.

Но какво е преработена храна?

Изразът „преработена храна“ се отнася до онези хранителни продукти, които са преминали поредица от механични или химически манипулации, извършени с цел промяна или съхранение. Това са храните, които обикновено се продават в пакети или кутии и съдържат повече от една съставка. За повечето от нас е напълно невъзможно да избягваме всички преработени храни. Някои от тях всъщност са много полезни, но не всички.

Вижте в галерията ни кои преработени храни е препоръчително да се избягват или поне да се консумират рядко.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase